Megoldódik a miskolci 20 emeletes problémája?

Dolgozói apartmanok kialakítását tervezi az önkormányzat, az egykor szebb napokat látott Szentpéteri kapui toronyházban.

A régi lakók közül szinte már senki nem lakik ott. Az új beköltözők, akik között nem ritka az illegális lakásfoglaló teljesen lepusztították az épületet. Az ellenőrzések miatt a jogcím nélküli lakók már kevesebben vannak.

 Poloska, szemét és bűz maradt utánuk és a hír, ami elterjedt a városban az ott élő magyar családok se eladni sem elcserélni nem tudják ingatlanukat.

Az áramlopástól kezdve a drogig minden megtalálható a komplexumban.

A húszemeletes bérház 117 lakása közül egyébként 93 lakás az önkormányzaté, 24 pedig magántulajdonban van. Utóbbiakra az önkormányzat vételi ajánlatot tesz. 

Elmondható, hogy szinte állandóan lakossági segítségkérés miatt voltam kénytelen látogatást tenni ebben az épületben is. A legfőbb problémát a csendháborítás okozta, amik a Canadából hazaérkező rokonok megünneplése vagy a szabadulóbulik sokszor verekedésbe torkolló mulatozása okozott.

Egy egy ilyen esetkor felkerestem a problémás lakókat, akiket felszólítottam arra, hogy azt a viselkedést , amit tanúsítanak fejezzék be, mert ellenkező esetben karhatalom segítségét fogom kérni a lakók nyugalma érdekében. Nem egy esetben történt rendőrségi intézkedés.

A magam részéről így örülök annak, hogy ez a probléma is megoldódni látszik. Az viszont aggaszt, hogy a város melyik pontján kapnak lakást azok, akik nem tudják betartani az együttélés szabályait.

Sok sajtós anyagom van. Eltettem őket, mert sosem lehet tudni mikor válik aktuálissá valamelyik. Ez is egy ilyen, a videót kb.2-3 éve készítettem, de a leglényegesebb, hogy utána csend lett.